Není nic staršího než včerejší noviny_15

19. 06. 2015 12:17:43
Prosté vysvětlení proč rostou ceny. Národní památník odposlechu. Oblíbené téma EU, tentokrát v zajímavých číslech. Čísla ze Sicílie vypadají jako anekdota. Ale jen vypadají.

Pokud nevíte všechno nebo vás dokonce něco překvapuje: Potom třeba na otázku Proč rostou ceny se dočtete:

„ ... Jak ve své knize The Great Crash: 1929 vysvětluje proslulý ekonom dvacátého století John Kenneth Galbraith, „rostoucí cena přitahuje pozornost, což tu cenu dále zvyšuje, a to z důvodů, jež budou nekonečně dlouho diskutovány, až bublina splaskne.'“ Týden 5/2011, 31.ledna 2011.

... něco, co jsme využívali jako děti ve výměnném obchodě, pouličních hrách apod. To jsme se vytahovali jeden na druhého a trochu se naučili poznat, co znamenají různé grimasy a gesta. To, čemu se teď říká body talking neboli řeč těla. Tehdy se tomu neříkalo česky nijak. Neučilo se to v kurzech, ale na ulicích. A to od dětství. A zdarma. A jaksi samozřejmě jsme se učili, jak to vypadá, když se někdo vytahuje, když chce působit odvážně, když má strach, když je zbabělý a zakrývá to, ... Občas to slyším v tónu řeči některých státníků, jejichž řeči rozumím ... Jen slyším (sice mám fungující zrak, ale nemám televizi). To vytahování, přesilovku nebo pokus o ni; s jednou nohou nakročenou vpřed, jednou pro jistotu ponechanou vzadu. Obrátit se k útěku lze obratem. Doslova. Případně je možno ustoupit jakžtakž důstojně. Tenhle rozměr řeči se překladem ztratí. Podobně jako si nemůžeme udělat představu o středověké ulici, když nevíme, jak to tam vonělo, páchlo nebo nejspíš silně smrdělo. A to je určitě důležité pro celkový dojem. Chodím nakupovat zeleninu a bylinky na Zelný trh. Bez vůně by to nebylo ono.

Z Reflexu, rok 2012 nebo 2011: roční obrat hazardu je 130 mld. Zdanění z toho je 8 mld.

Národní památník odposlechu Zatopené lomy u Lipnice nad Sázavou ukrývají triptych vytesaných žulových reliéfů, které v roce 2007 dokončil sochař Radomír Dvořák se svými studenty kamenosochaři.'Národní památník odposlechu' tvoří díla nazvaná Bretschneiderovo ucho, Ústa pravdy a Zlatý voči.“ Týden 5/2011, 31.ledna 2011.

Podle dostupných údajů Ministerstva financí zaplatila Česká republika do rozpočtu Unie od svého vstupu v květnu 2004 celkem 239 miliard korun a získala 401 miliardu. Zastánci a příznivci EU mohou být nadšení. Kolik z toho bylo zneužito, není známo. Stačí si však podrobněji prolistovat a dohledat jednotlivé projekty a zjistíte, že peníze byly hozené do černé díry, nemají žádný efekt ...

Například mezi lety 2000 až 2006 dostal italský ostrov Sicílie 700 miliónů eur na zlepšení rozvodu vody. V roce 2000 mělo problémy s dodávkami vody 33 procent sicilských domácností. O 10 let později 39 procent! Peníze ale byly vyčerpány a nikomu dodnes nechybějí. Odnesla je zřejmě voda ... Dotace v podobě 230 miliónů eur utracených na zlepšení stavu železnic na Sicílii se přetavila do pouhých osmi kilometrů zrenovované trati. ...

Do EP se zatím volilo sedmkrát (poprvé v roce 1979, naposledy v roce 2009). Je pozoruhodné, jak voliči reagují na orgán, který má údajně reprezentovat zájmy občanů Unie. V prvních volbách do tohoto parlamentu hlasovalo 63 procent pravoplatných evropských voličů, při posledních už jen 43 procent. A to přesto, že legislativní, rozpočtové, kontrolní a politické pravomoci EP neustále rostou. Parlament má navíc dvě sídla-v Bruselu a ve Štrasburku. Jen pendlování mezi nimi stojí ročně čtvrt miliardy eur. Odpověď, proč není Evropský parlament jen v Bruselu, je odpověď kouzelně absurdní: Chce to tak Francie ...

Celá šestina půdy v zemích EU je „zabrána“ plodinami, jež se používají při výrobě biopaliv.“ Reflex 3/2012, 19.ledna 2012












Autor: Pokorná Mirka | pátek 19.6.2015 12:17 | karma článku: 6.79 | přečteno: 335x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 28.88 | Přečteno: 555 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 51 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 24 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.41 | Přečteno: 299 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.79 | Přečteno: 525 | Diskuse
Počet článků 229 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 697
Snažím se žít, neudílet nevyžádané rady,... Prošla jsem pár místy a profesemi. Nebyla jsem nikdy v žádné politické straně. Část toho, co mě zajímá a napadá, publikuji tady.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...